Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos magos pogácsa recept

Sajtos magos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg tönkölybúzaliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 0,5 dl tej
    • 2 tk só
    • 22 dkg libazsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg füstölt sajt – reszelve
    • 13 dkg tejföl
    • 12 dkg magkeverék
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS tetejére lekenéshez

    Elkészítése:

    Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk zsiradékkal. Közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt, és jól összegyúrjuk.

    Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtjuk, és rászórjuk a sajt és a magkeverék háromnegyedét.
    Gondolatban függőlegesen elharmadoljuk, és a bal oldali darabot a középsőre hajtjuk, majd rá a jobb oldalit. Az így kapott csíkra szórjuk a sajtot (egy keveset hagyhatunk a tetejére), és a maradék magkeveréket.

    A tészta felső harmadát behajtjuk a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig. Majd egymásra hajtjuk a részeket, becsukva, mint a könyvet.

    Éjszakára tetővel zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük.

    Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral leterített sütőlemezen még 30 percet pihentetjük, majd tojással megkenjük a tetejét, és sajtot szórunk rá.

    200°-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Magkeverék: ezen a néven kapható magkeverék, aminek az összetétele: szezámmag, lenmag, napraforgómag, rozspehely.

    A sajtos magos pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 422 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá