Sajtos kosárka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
Sajttöltelék:
- 50 dkg reszelt sajt
- 2 púpozott evőkanál rétesliszt
- 3-4 g (negyed csomag) sütőpor
- 2 csipet só
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A leveles tésztát szoba hőmérsékletenkiengedjük, aztán vékonyra nyújtjuk és a kosárka formákat kibéleljük a tésztával, amit kis kockákra vágtunk.A széleit leszedjük. A formákat nem kell semmivel kikenni.
A sajtot egy tálba reszeljük, rászórjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kissé felvert tojásokat ráöntjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. Ha kicsit híg lenne a masszánk, tehetünk hozzá még lisztet.
A kibélelt formákat 3/4-ig töltjük a sajtos masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.
Tipp:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »