Sajtos kosárka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
Sajttöltelék:
- 50 dkg reszelt sajt
- 2 púpozott evőkanál rétesliszt
- 3-4 g (negyed csomag) sütőpor
- 2 csipet só
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A leveles tésztát szoba hőmérsékletenkiengedjük, aztán vékonyra nyújtjuk és a kosárka formákat kibéleljük a tésztával, amit kis kockákra vágtunk.A széleit leszedjük. A formákat nem kell semmivel kikenni.
A sajtot egy tálba reszeljük, rászórjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kissé felvert tojásokat ráöntjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. Ha kicsit híg lenne a masszánk, tehetünk hozzá még lisztet.
A kibélelt formákat 3/4-ig töltjük a sajtos masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









