Sajtos korong recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 13 dkg reszelt (trappista) sajt
- 1 tk só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 nagy evőkanál egész köménymag
- 1-2 dl tejföl
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, amivel közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Diónyi golyókat formálunk a tésztából, kicsit szétnyomkodjuk és a forró tallérsütőben megsütjük.
Ha már forró a sütő, kb 1-1 perc/oldal.
Ajánlott a sütőt egyszer átfordítani az egyenletes sülés miatt.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »