Sajtos kiflik recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben, amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet, a tojást , a kefirt, az étolajat és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk és 12 egyenlő cipóra osztjuk.
A puha margarint a sóval jól kikeverjük.
A tésztákból körülbelül 30 centiméternyi köröket nyújtunk. Egyszerre két kört nyújtunk ki, az egyiket megkenjük a habos margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és jól lenyomogatjuk a széleit.
A kört felszeleteljük 16 részre és kis kifliket tekerünk a cikkekből (a szélesebb részétől letkerjük fel, figyeljünk, hogy ahol elfogy a tészta, az a része legyen alul).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, megkenjük a tetejüket tojással és szórunk rájuk reszelt sajtot. Így hagyjuk még kelni 1 órát.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









