Sajtos kiflik recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben, amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet, a tojást , a kefirt, az étolajat és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk és 12 egyenlő cipóra osztjuk.
A puha margarint a sóval jól kikeverjük.
A tésztákból körülbelül 30 centiméternyi köröket nyújtunk. Egyszerre két kört nyújtunk ki, az egyiket megkenjük a habos margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és jól lenyomogatjuk a széleit.
A kört felszeleteljük 16 részre és kis kifliket tekerünk a cikkekből (a szélesebb részétől letkerjük fel, figyeljünk, hogy ahol elfogy a tészta, az a része legyen alul).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, megkenjük a tetejüket tojással és szórunk rájuk reszelt sajtot. Így hagyjuk még kelni 1 órát.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »