Sajtos kiflik recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben, amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet, a tojást , a kefirt, az étolajat és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk és 12 egyenlő cipóra osztjuk.
A puha margarint a sóval jól kikeverjük.
A tésztákból körülbelül 30 centiméternyi köröket nyújtunk. Egyszerre két kört nyújtunk ki, az egyiket megkenjük a habos margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és jól lenyomogatjuk a széleit.
A kört felszeleteljük 16 részre és kis kifliket tekerünk a cikkekből (a szélesebb részétől letkerjük fel, figyeljünk, hogy ahol elfogy a tészta, az a része legyen alul).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, megkenjük a tetejüket tojással és szórunk rájuk reszelt sajtot. Így hagyjuk még kelni 1 órát.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »