Sajtos hot-dog virslivel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 50 g élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 1 evőkanál só
- 2 dl étolaj
- 25 dkg reszelt sajt
- 150 g tejföl
Töltelék:
- 1 kg füstölt baromfi virsli
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Tipp:
NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!
A Hot-Dog Laktózmentes változatban is elkészíthető! Ilyenkor a tejfölt a sajtot és a virslit laktózmentesre cserélem! A sajtnál megjegyezném, ha laktózmentesen készítem akkor én Pannóniát használok, de bármilyen más laktózmentes sajttal jó!