Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos hot-dog virslivel recept

Sajtos hot-dog virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 50 g élesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • 6 dl tej
    • 1 evőkanál só
    • 2 dl étolaj
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 150 g tejföl

    Töltelék:

    • 1 kg füstölt baromfi virsli

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

    Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)

    Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.

    A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral

    bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.

    180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

    Tipp:

    NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!

    A Hot-Dog Laktózmentes változatban is elkészíthető! Ilyenkor a tejfölt a sajtot és a virslit laktózmentesre cserélem! A sajtnál megjegyezném, ha laktózmentesen készítem akkor én Pannóniát használok, de bármilyen más laktózmentes sajttal jó!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá