Sajtos hot-dog virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl étolaj
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 150 g tejföl

Töltelék:

  • 1 kg füstölt baromfi virsli

Tetejére:

  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)

Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral

bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Tipp:

NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!

A Hot-Dog Laktózmentes változatban is elkészíthető! Ilyenkor a tejfölt a sajtot és a virslit laktózmentesre cserélem! A sajtnál megjegyezném, ha laktózmentesen készítem akkor én Pannóniát használok, de bármilyen más laktózmentes sajttal jó!