Sajtos csillagok recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrunk minden anyagot alaposan és negyed órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm–re kinyújtjuk és ebyhén felvert tojásfehérjével lekenjük.
A reszelt sajttal összekeverjük a paprikát. A tésztát megszórjuk vele, majd csillag formával kiszúrjuk. A leeső részeket újból összegyúrjuk és kiszaggatjuk vagy derelye vágóval rudakat vágunk belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és köménymaggal megszórjuk.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »