Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csigatekercs recept

Sajtos csigatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 400 ml tej
    • 20 g élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek olaj
    • kb. 700 g liszt

    Töltelék:

    • 200 g trappista sajt reszelve
    • 50 g olvasztott vaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek olaj
    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    Egy kevés tejet meglangyosítunk, beleszórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos tésztát kapjunk.

    A tésztát osszuk el 2 egyforma részre és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztákat lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 25 cm hosszú téglalappá. Kenjük meg őket olvasztott vajjal és szórjuk meg reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel szorosan mindkét tésztát. Éles késsel vágjuk be 1 cm-enként. Ne legyenek teljes szeletek, ne vágjuk át teljesen. Meleg helyen kelesszük tovább fél órát, majd kenjük meg a tejjel-olajjal elkevert tojássárgájával.

    170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép világosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá