Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy kevés tejet meglangyosítunk, beleszórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát osszuk el 2 egyforma részre és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 25 cm hosszú téglalappá. Kenjük meg őket olvasztott vajjal és szórjuk meg reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel szorosan mindkét tésztát. Éles késsel vágjuk be 1 cm-enként. Ne legyenek teljes szeletek, ne vágjuk át teljesen. Meleg helyen kelesszük tovább fél órát, majd kenjük meg a tejjel-olajjal elkevert tojássárgájával.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép világosra.