Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csiga recept

Sajtos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 2 dl tej
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 1 mk só

    Töltelékhez:

    • 1 tömlős sajt (10 dkg, tejszínes)
    • 10 dkg sajt reszelve (lehet füstölt sajt is)
    • 10 dkg margarin
    • 1 mk pirosporpaprika
    • bors ízlés szerint (el is elmaradhat)

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük a krémes töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük 1 /2 órára, hogy könnyen tudjuk szeletelni.

    1,5 cm–es darabokra vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá