Sajtos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos csiga

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 mk só

Töltelékhez:

  • 1 tömlős sajt (10 dkg, tejszínes)
  • 10 dkg sajt reszelve (lehet füstölt sajt is)
  • 10 dkg margarin
  • 1 mk pirosporpaprika
  • bors ízlés szerint (el is elmaradhat)

Tetejére:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük a krémes töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük 1 /2 órára, hogy könnyen tudjuk szeletelni.

1,5 cm–es darabokra vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.