Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos croissant recept

Sajtos croissant
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 20 dkg hideg vaj
    • 8 dkg liszt

    A kelt tésztához:

    • 2 ek hideg tejföl
    • 1 dl hideg tej
    • 1 tojás
    • 1 tk cukor
    • 1 kk só
    • csipet aszkorbinsav
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez és a szóráshoz:

    • 15-10 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    Először késes robotgéppel összedolgozzuk a vajat és a lisztet, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük

    Nagyon fontos, hogy minden hideg legyen és a dagasztás alatt se melegedjen a tészta. A kelt tésztához az összes hozzávalót egy dagasztógép táljába öntjük.

    Az élesztőt cukros tejben futtassuk meg előtte, és úgy tegyük a tálba a többi anyaghoz.

    Mikor a tésztát géppel bedagasztottuk, fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután kicsit nagyobb téglalapra igazítjuk, mint a vajat, azt a közepére helyezzük, és becsomagoljuk a tésztával.

    Rövidebb oldalával helyezzük magunk elé, majd nyújtófával ütögetve elkezdjük nyújtani.

    Mikor már ujjnyi vastag, következik a szimpla hajtogatás.

    A tészta felső harmadát lehajtjuk a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtjuk a dupla réteg tésztára.

    Újra fóliába csomagolom, és hűtőbe teszem 1 órára. Megint a hajtogatás következik, méghozzá a dupla. 90 fokkal elfordítjuk a tésztát, és megint kinyújtjuk ujjnyi vastagra.

    A tészta most a szélesebbik oldalával van magunk előtt, mindkét oldalról a közepéig visszahajtjuk, majd közepén még félbehajtjuk.

    Fóliába csomagoljuk, és pihentetés után a hűtőből kivéve még kétszer megismételjük a hajtogatást.

    Ujjnyi vastagra nyújtjuk, háromszögeket vágunk, 8 cm széles és 15 cm magas a háromszög. Szélesebb részére egy vékony hasáb sajtot helyezünk, és becsavarjuk kifli formára.

    A végét vizes ujjal beragasztjuk, a hajtás alul legyen!

    1 óra kelesztés után megkenjük tojássárgájával, és reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőbe tesszük sülni egy szilikonnal bélelt sütőlemezen. 30 perc a sütési idő gőzös sütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek