Hozzávalók:
A kelt tésztához:
A töltelékhez és a szóráshoz:
Elkészítése:
Először késes robotgéppel összedolgozzuk a vajat és a lisztet, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük
Nagyon fontos, hogy minden hideg legyen és a dagasztás alatt se melegedjen a tészta. A kelt tésztához az összes hozzávalót egy dagasztógép táljába öntjük.
Az élesztőt cukros tejben futtassuk meg előtte, és úgy tegyük a tálba a többi anyaghoz.
Mikor a tésztát géppel bedagasztottuk, fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután kicsit nagyobb téglalapra igazítjuk, mint a vajat, azt a közepére helyezzük, és becsomagoljuk a tésztával.
Rövidebb oldalával helyezzük magunk elé, majd nyújtófával ütögetve elkezdjük nyújtani.
Mikor már ujjnyi vastag, következik a szimpla hajtogatás.
A tészta felső harmadát lehajtjuk a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtjuk a dupla réteg tésztára.
Újra fóliába csomagolom, és hűtőbe teszem 1 órára. Megint a hajtogatás következik, méghozzá a dupla. 90 fokkal elfordítjuk a tésztát, és megint kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
A tészta most a szélesebbik oldalával van magunk előtt, mindkét oldalról a közepéig visszahajtjuk, majd közepén még félbehajtjuk.
Fóliába csomagoljuk, és pihentetés után a hűtőből kivéve még kétszer megismételjük a hajtogatást.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, háromszögeket vágunk, 8 cm széles és 15 cm magas a háromszög. Szélesebb részére egy vékony hasáb sajtot helyezünk, és becsavarjuk kifli formára.
A végét vizes ujjal beragasztjuk, a hajtás alul legyen!
1 óra kelesztés után megkenjük tojássárgájával, és reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőbe tesszük sülni egy szilikonnal bélelt sütőlemezen. 30 perc a sütési idő gőzös sütőben.