Sajtos buci recept

Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, a sajt és egy tojás kivételével és jól összegyúrjuk.
Kisodorjuk, kétszer hajtogatjuk. Minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal. 20 percenként hajtogatjuk.
Kinyújtjuk kb 2 cm-es vastagságúra, a felvert tojással lekenjük a tetejét, majd az 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk és ízlés szerint feldaraboljuk. Fél órát a tepsiben még pihentetjük.
180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. Én most kisebb kockákat készítettem, nyugodtan vághatjátok nagyobba úgy lesz buci!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »