Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos buci recept

Sajtos buci
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 17 dkg margarin
    • 2,5 dkg élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 160 g tejföl
    • 1 csapott evőkanál só
    • 1 mokkáskanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 10 dkg sajt
    • 5 dkg sajt a tetejére

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, a sajt és egy tojás kivételével és jól összegyúrjuk.

    Kisodorjuk, kétszer hajtogatjuk. Minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal. 20 percenként hajtogatjuk.

    Kinyújtjuk kb 2 cm-es vastagságúra, a felvert tojással lekenjük a tetejét, majd az 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk és ízlés szerint feldaraboljuk. Fél órát a tepsiben még pihentetjük.

    180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. Én most kisebb kockákat készítettem, nyugodtan vághatjátok nagyobba úgy lesz buci!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá