Sajtos buci

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 160 g tejföl
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás a kenéshez
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg sajt a tetejére

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, a sajt és egy tojás kivételével és jól összegyúrjuk.

Kisodorjuk, kétszer hajtogatjuk. Minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal. 20 percenként hajtogatjuk.

Kinyújtjuk kb 2 cm-es vastagságúra, a felvert tojással lekenjük a tetejét, majd az 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk és ízlés szerint feldaraboljuk. Fél órát a tepsiben még pihentetjük.

180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. Én most kisebb kockákat készítettem, nyugodtan vághatjátok nagyobba úgy lesz buci!