Sajtos-baconos babka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 g rétesliszt
- 170 g teljeskiörlésű búzaliszt
- 120 ml langyos tej vagy tejszín-víz keverék
- 12 g friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g puha vaj
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
- 3-4 ek mascarpone, krémsajt vagy tömlős sajt
- 150 g sajt (reszelve vagy szelve)
- 1 csomag mini mozzarella
- 200 g szeletelt bacon
- szárított bazsalikom
Elkészítése:
A tojást felvertem és egy evőkanálnyit félretettem a lekenéshez. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mértem és lágy, könnyen nyújtható tésztát gyúrtam. Kelesztőtálba tettem és fél órát pihentettem.
A megkelt tésztát nyújtótáblára borítottam és kb 30*40cm-es téglalapra kinyújtottam. Megkentem mascarponéval, rászórtam a bazsalikomot, erre kerültek a sajtszeletek, a bacon, majd utoljára a mozzarella.
Felcsavartam mint a bejglit, majd hosszában, középen kettévágtam. Az így kapott két tésztafelet “összefontam” és a sütőpapírral bélelt formába tettem.
Fél órát pihentettem, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítettem. Lekentem felvert tojással, majd 40 perc alatt aranybarnára sütöttem. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes sütőpapírral lefedni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »