Sajtos apró kiflik recept

Hozzávalók 54 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 1 dl olaj
- 4 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos tej
- 2 teáskanál só
- csipet cukor
- 10 dkg vaj a tészta kenéséhez
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben (nem szükséges felfuttatni).
A kétféle lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ha megkelt a tészta, három egyelő részre osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastagra, kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 18 egyenlő háromszögre vágjuk. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk.
A másik két tésztával is ugyanígy járunk el.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.
A sütési idő sütőtől függően eltérhet!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »