Sajtos apró kiflik recept
Hozzávalók 54 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 1 dl olaj
- 4 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos tej
- 2 teáskanál só
- csipet cukor
- 10 dkg vaj a tészta kenéséhez
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben (nem szükséges felfuttatni).
A kétféle lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ha megkelt a tészta, három egyelő részre osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastagra, kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 18 egyenlő háromszögre vágjuk. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk.
A másik két tésztával is ugyanígy járunk el.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.
A sütési idő sütőtől függően eltérhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









