Sajtkrémes roló recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 4 dl tej
- 1 tubus tömlős sajt
- csipet só
- 4 evőkanál liszt
- 10 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk (kb 28*35 cm-re).
A tésztát a rövidebbik oldala mentén felszeleteljük 2 cm-es csíkokra, majd a szeleteket habroló formára feltekerjük, megkenjük egy felvert tojással és ezután előmelegített sütőben, közepesen lángon ropogósra sütjük.
A kisült tésztát kihűtjük, majd lehúzzuk a formáról.
A krémhez a lisztet a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a tejet és simára keverjük. Elkezdjük főzni és amikor már kezd forrni hozzáadjuk a tömlős sajtot és 10 dkg reszelt sajtot.
A krémet kihűtjük, majd robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint és kihabosítjuk. Így egy krémes, könnyed krémet kapunk, amelyet habzsákba teszünk és megtöltjük vele a rolókat.
A kész rolók két végét a maradék reszelt sajtba nyomjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










