Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozsos stangli recept

Rozsos stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Reggelihez vagy vacsorához  jó választás ez a rostokban és tápanyagokban gazdag stangli.

    Suliba, munkahelyre is jó szendvicsalap :)
    Hozzávalók  kb 12 db-hoz:

    • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg kukoricaliszt
    • 3 ek burgonyapehely
    • 1,5 dl tej
    • 2 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 csapott tk só
    • 1 kk cukor
    • pici aszkorbin

    Tetejére:

    • tetszés szerinti magok (szezám, len, tökmag, zabpehely, napraforgó ,mogyoró)
    • tojásfehérje (vagy víz)

    Elkészítése:

    Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.

    Ezután hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.

    A tésztánkat kb 2 ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtva pizzavágó vagy éles kés segítségével 4 cm széles hasábokra vágjuk. Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Rácsra téve hűtjük és tetszés szerint, önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá