Rozsos stangli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Reggelihez vagy vacsorához  jó választás ez a rostokban és tápanyagokban gazdag stangli.

Suliba, munkahelyre is jó szendvicsalap :)
Hozzávalók  kb 12 db-hoz:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 3 ek burgonyapehely
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 csapott tk só
  • 1 kk cukor
  • pici aszkorbin

Tetejére:

  • tetszés szerinti magok (szezám, len, tökmag, zabpehely, napraforgó ,mogyoró)
  • tojásfehérje (vagy víz)

Elkészítése:

Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.

Ezután hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.

A tésztánkat kb 2 ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtva pizzavágó vagy éles kés segítségével 4 cm széles hasábokra vágjuk. Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Rácsra téve hűtjük és tetszés szerint, önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk :)