Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pofonegyszerű sajtos ropogós recept

Pofonegyszerű sajtos ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók

    Tészta

    • 310 g finomliszt
    • 160 g tejföl
    • 150 g lágy vaj vagy margarin
    • 1 teáskanál só

    Tetejére

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100g reszelt sajt

    Elkészítés

    A lisztet, a sót, a tejfölt és a vajat összegyúrjuk. A tésztát lefóliázva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

    A tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket vékony, tepsi méretűre nyújtjuk.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát áthelyezzük rá.

    Lekenjük felvert tojással, rászórjuk a sajtot, majd derelyevágóval vagy pizzavágóval téglalapokra vágjuk.

    200 °C-on aranyszínűre sütjük.

    Hűlés után a vonalak mentén könnyen szétválaszthatóak a rudak.

    Tipp

    A sajt ízesítésével variálható: edami, gouda, trappista, vagy akár füstölt sajt is jól működik. A tészta jól bírja a fagyasztást is, nyersen és kisütve egyaránt.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek