Pofonegyszerű sajtos ropogós recept
Hozzávalók
Tészta
- 310 g finomliszt
- 160 g tejföl
- 150 g lágy vaj vagy margarin
- 1 teáskanál só
Tetejére
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100g reszelt sajt
Elkészítés
A lisztet, a sót, a tejfölt és a vajat összegyúrjuk. A tésztát lefóliázva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket vékony, tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát áthelyezzük rá.
Lekenjük felvert tojással, rászórjuk a sajtot, majd derelyevágóval vagy pizzavágóval téglalapokra vágjuk.
200 °C-on aranyszínűre sütjük.
Hűlés után a vonalak mentén könnyen szétválaszthatóak a rudak.
Tipp
A sajt ízesítésével variálható: edami, gouda, trappista, vagy akár füstölt sajt is jól működik. A tészta jól bírja a fagyasztást is, nyersen és kisütve egyaránt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









