Pofonegyszerű sajtos ropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók

Tészta

  • 310 g finomliszt
  • 160 g tejföl
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 1 teáskanál só

Tetejére

  • 1 db tojás
  • 100g reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet, a sót, a tejfölt és a vajat összegyúrjuk. A tésztát lefóliázva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket vékony, tepsi méretűre nyújtjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát áthelyezzük rá.

Lekenjük felvert tojással, rászórjuk a sajtot, majd derelyevágóval vagy pizzavágóval téglalapokra vágjuk.

200 °C-on aranyszínűre sütjük.

Hűlés után a vonalak mentén könnyen szétválaszthatóak a rudak.

Tipp

A sajt ízesítésével variálható: edami, gouda, trappista, vagy akár füstölt sajt is jól működik. A tészta jól bírja a fagyasztást is, nyersen és kisütve egyaránt.