Baconos csavart pálcák recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 3 evőkanál mustár
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
- 1 evőkanál mák
Elkészítése:
A friss leveles tésztát kiterítjük, és vékonyan megkenjük mustárral egy ecset segítségével. A tészta tetejére egymás mellé helyezzük a bacon szeleteket, úgy, hogy a teljes felületet befedjék.
A bacont egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, majd finoman rányomkodjuk, hogy a sajt rátapadjon a szalonnára. A tésztát a bacon szeletek mentén éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat egyesével megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Lekenjük a tetejüket a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés étkezési mákkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Hagyjuk a tepsin hűlni néhány percig, mert melegen könnyen eltörnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »