Baconos csavart pálcák recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 3 evőkanál mustár
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
- 1 evőkanál mák
Elkészítése:
A friss leveles tésztát kiterítjük, és vékonyan megkenjük mustárral egy ecset segítségével. A tészta tetejére egymás mellé helyezzük a bacon szeleteket, úgy, hogy a teljes felületet befedjék.
A bacont egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, majd finoman rányomkodjuk, hogy a sajt rátapadjon a szalonnára. A tésztát a bacon szeletek mentén éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat egyesével megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Lekenjük a tetejüket a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés étkezési mákkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Hagyjuk a tepsin hűlni néhány percig, mert melegen könnyen eltörnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »