Baconos csavart pálcák recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 3 evőkanál mustár
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
- 1 evőkanál mák
Elkészítése:
A friss leveles tésztát kiterítjük, és vékonyan megkenjük mustárral egy ecset segítségével. A tészta tetejére egymás mellé helyezzük a bacon szeleteket, úgy, hogy a teljes felületet befedjék.
A bacont egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, majd finoman rányomkodjuk, hogy a sajt rátapadjon a szalonnára. A tésztát a bacon szeletek mentén éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat egyesével megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Lekenjük a tetejüket a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés étkezési mákkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Hagyjuk a tepsin hűlni néhány percig, mert melegen könnyen eltörnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »