Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csavart pálcák recept

Baconos csavart pálcák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 8 vékony szelet baconszalonna
    • 3 evőkanál mustár
    • 5 dkg reszelt kemény sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
    • 1 evőkanál mák

    Elkészítése:

    A friss leveles tésztát kiterítjük, és vékonyan megkenjük mustárral egy ecset segítségével. A tészta tetejére egymás mellé helyezzük a bacon szeleteket, úgy, hogy a teljes felületet befedjék.

    A bacont egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, majd finoman rányomkodjuk, hogy a sajt rátapadjon a szalonnára. A tésztát a bacon szeletek mentén éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk.

    A tésztacsíkokat egyesével megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Lekenjük a tetejüket a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés étkezési mákkal.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Hagyjuk a tepsin hűlni néhány percig, mert melegen könnyen eltörnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek