Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas, tejfölös pogácsa recept

Vajas, tejfölös pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg sütőmargarin
    • 1 kis pohár tejföl (kb. 120 gramm)
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és duplán hajtjuk. Ezután a hűtőben pihentetjük 4 órán át, vagy a gyorsabb eredmény érdekében 1-2 órára a fagyasztóba tesszük.

    A pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra, majd kiszaggatjuk a pogácsákat, és tojássárgájával megkenjük a tetejüket. Ízlés szerint szórhatunk rá magokat vagy sajtot.

    A pogácsákat előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.

    Sztori:

    Ez a pogácsa tényleg a legegyszerűbb, amit valaha készítettem, mégis annyira finom, hogy azonnal elfogy. Minden azzal kezdődött, hogy a hűtőben talált alapanyagokból szerettem volna valami gyors sós süteményt összedobni. Mivel nem kell hosszasan keleszteni vagy sok időt ráfordítani, így hamar megvan, ráadásul a duplán hajtott rétegek miatt a végeredmény könnyű és omlós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá