Vajas, tejfölös pogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 kis pohár tejföl (kb. 120 gramm)
- 1 kk só
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és duplán hajtjuk. Ezután a hűtőben pihentetjük 4 órán át, vagy a gyorsabb eredmény érdekében 1-2 órára a fagyasztóba tesszük.
A pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra, majd kiszaggatjuk a pogácsákat, és tojássárgájával megkenjük a tetejüket. Ízlés szerint szórhatunk rá magokat vagy sajtot.
A pogácsákat előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.
Sztori:
Ez a pogácsa tényleg a legegyszerűbb, amit valaha készítettem, mégis annyira finom, hogy azonnal elfogy. Minden azzal kezdődött, hogy a hűtőben talált alapanyagokból szerettem volna valami gyors sós süteményt összedobni. Mivel nem kell hosszasan keleszteni vagy sok időt ráfordítani, így hamar megvan, ráadásul a duplán hajtott rétegek miatt a végeredmény könnyű és omlós lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »