Vajas, tejfölös pogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 kis pohár tejföl (kb. 120 gramm)
- 1 kk só
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és duplán hajtjuk. Ezután a hűtőben pihentetjük 4 órán át, vagy a gyorsabb eredmény érdekében 1-2 órára a fagyasztóba tesszük.
A pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra, majd kiszaggatjuk a pogácsákat, és tojássárgájával megkenjük a tetejüket. Ízlés szerint szórhatunk rá magokat vagy sajtot.
A pogácsákat előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.
Sztori:
Ez a pogácsa tényleg a legegyszerűbb, amit valaha készítettem, mégis annyira finom, hogy azonnal elfogy. Minden azzal kezdődött, hogy a hűtőben talált alapanyagokból szerettem volna valami gyors sós süteményt összedobni. Mivel nem kell hosszasan keleszteni vagy sok időt ráfordítani, így hamar megvan, ráadásul a duplán hajtott rétegek miatt a végeredmény könnyű és omlós lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »