Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilveszteri malac pogácsa recept

Szilveszteri malac pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók (2 tepsi)

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 25 dkg félzsíros tehéntúró
    • 25 dkg margarin
    • 1-2 teáskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • Néhány szem egész feketebors

    Elkészítés

    Tészta előkészítése

    A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és burgonyatörővel áttörjük. Teljesen kihűtjük.

    Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, hozzáadjuk a margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Belekeverjük a villával áttört túrót és a kihűlt burgonyát, majd gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarva, hűvös helyen 1 órát pihentetjük.

    Formázás

    A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk. Kétféle méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. A kisebb méretűből másfélszer annyit készítünk, mint a nagyobból.

    A nagyobb köröket sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk. A kisebb körök közül annyi darabba szívószállal két lyukat készítünk, ahány nagy körünk van, ezek lesznek az orrok. A maradék kisebb köröket négyfelé vágjuk, ezek adják a füleket.

    Összeállítás és sütés

    A tepsiben lévő nagy köröket lekenjük a felvert tojással, majd ráhelyezzük az orrokat és a füleket. Ha minden malac elkészült, újra lekenjük tojással, és a szemek helyére egy-egy szem feketeborsot teszünk.

    A malacokat 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálalás előtt rövid ideig hűlni hagyjuk.

    Tipp

    Ha a tészta formázás közben túlmelegedne, rövid időre visszatehetjük a hűtőbe. A malacok sajtos vagy köménymagos változatban is jól működnek. Szilveszteri hidegtál részeként és sörkorcsolyaként is jól használhatók.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek