Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás, baconos pogácsa recept

Sonkás, baconos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 tk kristálycukor
    • 25 dkg liba vagy kacsa zsír
    • 4 kk durvára darált bors
    • 20 dkg füstölt sonka
    • 10 dkg bacon szalonna
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:
    Előkészítés: A sonkát és a bacont apróra vágjuk.
    Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, sonkát, bacont, tejfölt és a kovászt. Összegyúrjuk a tésztát és meleg helyen 20 percet kelesztjük. Átgyúrjuk és még fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra. A tészta tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá