Sonkás, baconos pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 tk kristálycukor
  • 25 dkg liba vagy kacsa zsír
  • 4 kk durvára darált bors
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítése:
Előkészítés: A sonkát és a bacont apróra vágjuk.
Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, sonkát, bacont, tejfölt és a kovászt. Összegyúrjuk a tésztát és meleg helyen 20 percet kelesztjük. Átgyúrjuk és még fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra. A tészta tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!