Scones recept
Ők is elkészítették

- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 evőkanál tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg süthető csokoládélencse
Elkészítése:
A sütőport és a sót a liszthez keverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a tojást, és fényes tésztává gyúrjuk. Végül beledolgozzuk a csokoládélencséket is. Enyhén lisztezett felületen a tésztát 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle.
Az olvasztott vajjal vékonyan megkent palacsintasütőben mindkét oldalukat 5-5 perc alatt megsütjük, amíg a scones-ok szépen meg nem emelkednek. A végeredményt lekvárral és tejszínhabbal kínáljuk.
Magában is nagyon ízletes, de házi baracklekvárral és tejszínnel igazán különleges!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »