Scones recept
Ők is elkészítették

- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 evőkanál tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg süthető csokoládélencse
Elkészítése:
A sütőport és a sót a liszthez keverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a tojást, és fényes tésztává gyúrjuk. Végül beledolgozzuk a csokoládélencséket is. Enyhén lisztezett felületen a tésztát 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle.
Az olvasztott vajjal vékonyan megkent palacsintasütőben mindkét oldalukat 5-5 perc alatt megsütjük, amíg a scones-ok szépen meg nem emelkednek. A végeredményt lekvárral és tejszínhabbal kínáljuk.
Magában is nagyon ízletes, de házi baracklekvárral és tejszínnel igazán különleges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »