Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pogácsa recept

Sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg élesztő
    • kb 1,5 dl tej
    • 1-2 mokkáskanál cukor
    • 70 dkg liszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg sajt (füstölt is lehet)

    Kenéshez:

    Elkészítése:
    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral ízesítve, letakarva kb 10 perc alatt felfuttatjuk. Ez alatt a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tojást és a sajtot hozzáadjuk, majd a tejes élesztővel alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb 50 alatt a duplájára kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagra, téglalap alakúra gyúrjuk, négybe hajtjuk. Azaz a tésztát 2 oldaláról először középre hajtjuk, majd a tészták találkozásánál, újra egymásra hajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, a nyújtást, és a hajtogatást megismételjük. 90 fokkal ismét elfordítjuk, de most már következhet a szaggatás, vagyis a tésztát 1,5 ujjnyira ellapítjuk, egy 5-6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval (esetleg pohár) kiszaggatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojással megkenjük, és szórhatunk rá köménymagot, reszelt sajtot, és szezámmagot is.Előmelegített, közepesen forró sütőben (kb 180°C ) 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá