Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
Kelesztés nélkül, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
Tetszés szerinti méretű szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb.
200 fokra melegítjük a sütőt, amíg a sütő melegszik, addig a pogácsák a tepsin pihennek.
Kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő függ a pogácsák méretétől!).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









