Sajtos, omlós pogácsa recept

Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
Közben a tejet egy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a lisztes margarinhoz, beletesszük a tojássárgákat, tejfölt, majd összedolgozzuk és dagasztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk és először duplán, majd szimplán hajtogatjuk és letakarjuk. 15 percenkén megismételjük még háromszor a hajtogatást.
Az utolsó hajtogatás után kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, tojássrgájával lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »