Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő (kb. 2dl tejben felfuttatva)
- 25 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1 kanál só
- 1 nagy csokor medvehagyma
Elkészítése:
A pogácsa hozzávalóit összedolgozzuk (tapasztalatom szerint tökéletes, laza tészta kapható, nincs szükség semmi pótlásra).
A medvehagymát száraitól megfosztjuk és leveleit apróra vágjuk, majd egy kis sóval meghintve egy tálkában félre rakjuk.
A tészta kb. egy órát pihen(kel), utána átdolgozzuk a nyújtó deszkán, és belegyúrjuk a medvehagymát.
Azután megint félre rakjuk 20 percre, addig előkészítjük a kizsírozott tepsit.
Szépen kiszaggatjuk a pogácsákat (tetszőleges méretűre) és a tepsibe helyezve megkenjük a tetejét tojással. Nagyon finom lesz,ígérem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









