Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő (kb. 2dl tejben felfuttatva)
- 25 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1 kanál só
- 1 nagy csokor medvehagyma
Elkészítése:
A pogácsa hozzávalóit összedolgozzuk (tapasztalatom szerint tökéletes, laza tészta kapható, nincs szükség semmi pótlásra).
A medvehagymát száraitól megfosztjuk és leveleit apróra vágjuk, majd egy kis sóval meghintve egy tálkában félre rakjuk.
A tészta kb. egy órát pihen(kel), utána átdolgozzuk a nyújtó deszkán, és belegyúrjuk a medvehagymát.
Azután megint félre rakjuk 20 percre, addig előkészítjük a kizsírozott tepsit.
Szépen kiszaggatjuk a pogácsákat (tetszőleges méretűre) és a tepsibe helyezve megkenjük a tetejét tojással. Nagyon finom lesz,ígérem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »