Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő (kb. 2dl tejben felfuttatva)
- 25 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1 kanál só
- 1 nagy csokor medvehagyma
Elkészítése:
A pogácsa hozzávalóit összedolgozzuk (tapasztalatom szerint tökéletes, laza tészta kapható, nincs szükség semmi pótlásra).
A medvehagymát száraitól megfosztjuk és leveleit apróra vágjuk, majd egy kis sóval meghintve egy tálkában félre rakjuk.
A tészta kb. egy órát pihen(kel), utána átdolgozzuk a nyújtó deszkán, és belegyúrjuk a medvehagymát.
Azután megint félre rakjuk 20 percre, addig előkészítjük a kizsírozott tepsit.
Szépen kiszaggatjuk a pogácsákat (tetszőleges méretűre) és a tepsibe helyezve megkenjük a tetejét tojással. Nagyon finom lesz,ígérem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »