Medvehagymás pogácsa recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő (kb. 2dl tejben felfuttatva)
- 25 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1 kanál só
- 1 nagy csokor medvehagyma
Elkészítése:
A pogácsa hozzávalóit összedolgozzuk (tapasztalatom szerint tökéletes, laza tészta kapható, nincs szükség semmi pótlásra).
A medvehagymát száraitól megfosztjuk és leveleit apróra vágjuk, majd egy kis sóval meghintve egy tálkában félre rakjuk.
A tészta kb. egy órát pihen(kel), utána átdolgozzuk a nyújtó deszkán, és belegyúrjuk a medvehagymát.
Azután megint félre rakjuk 20 percre, addig előkészítjük a kizsírozott tepsit.
Szépen kiszaggatjuk a pogácsákat (tetszőleges méretűre) és a tepsibe helyezve megkenjük a tetejét tojással. Nagyon finom lesz,ígérem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.