Libatepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet langyosítsuk fel, majd keverjük el benne a cukrot, végül adjuk hozzá az elmorzsolt élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő 10-15 perc alatt felfusson a tejben.
A töpörtyűt daráljuk le, majd a lisztben keverjük el a sót és a borsot.
A töpörtyűt adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, tojást, tejfölt és gyúrjuk össze az egészet. A tésztát letakarva meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a 3 dkg olvasztott vajjal. Szorosan tekerjük fel rúdba. A bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk.
Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd a tészta tetején egy éles késsel tetszőleges mintát rajzolunk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 20-22 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »