Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A pogácsa tésztájához:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 csomag friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- két evőkanál tejföl
- másfél kiskanál só
Beledolgozáshoz:
- 1 fej (80-90 dkg-os) káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítése:
A káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.
Összegyúrása-dagasztása után kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg elkészített és kihűlt káposzta egyharmadával,majd következik a hajtogatás: a felső harmadát lefele, az alsó harmadát felfele ( a középső harmadra) hajtjuk, majd a jobb harmadát balra, a bal harmadát jobbra.
Letakarjuk és ezt még kétszer megismételjük (ekkor beledolgozzuk a többi káposztát is), 20 percenként.
A harmadik hajtogatás után 10 perccel kb 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát ,éles késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, kiszaggatjuk, tepsibe rendezzük, és 5-10 perc elteltével a 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »