Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A pogácsa tésztájához:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 csomag friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- két evőkanál tejföl
- másfél kiskanál só
Beledolgozáshoz:
- 1 fej (80-90 dkg-os) káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítése:
A káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.
Összegyúrása-dagasztása után kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg elkészített és kihűlt káposzta egyharmadával,majd következik a hajtogatás: a felső harmadát lefele, az alsó harmadát felfele ( a középső harmadra) hajtjuk, majd a jobb harmadát balra, a bal harmadát jobbra.
Letakarjuk és ezt még kétszer megismételjük (ekkor beledolgozzuk a többi káposztát is), 20 percenként.
A harmadik hajtogatás után 10 perccel kb 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát ,éles késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, kiszaggatjuk, tepsibe rendezzük, és 5-10 perc elteltével a 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »