Hagymás-zsíros pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg (kacsa, liba vagy sertés)zsír
- 3 fej vörös vagy lilahagyma
- 0,5 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 1 csapott ek só
- 330 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag vagy kömény, de el is maradhat
Elkészítése:
A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk és felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a hagymát, végül kihűtjük.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy edénybe mérjük a lisztet, majd belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást és az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Félidőben hozzáadjuk a megpirított hagymát a zsírral és az egészet öddzedolgozzuk, majd dagasztjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kissé tágyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsibe sorakoztatjuk és kb 20-30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra, alul-felül sütéssel bemelegítjük.
A pogácsákat megkenjük tojással, megszórhatjuk magokkal, ha szeretnénk, majd kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »