Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-zsíros pogácsa recept

Hagymás-zsíros pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg (kacsa, liba vagy sertés)zsír
    • 3 fej vörös vagy lilahagyma
    • 0,5 dl langyos tej
    • 1 tk cukor
    • 3 dkg friss élesztő
    • 60 dkg finomliszt
    • 1 csapott ek só
    • 330 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag vagy kömény, de el is maradhat

    Elkészítése:

    A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk és felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a hagymát, végül kihűtjük.

    A tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    Egy edénybe mérjük a lisztet, majd belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást és az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Félidőben hozzáadjuk a megpirított hagymát a zsírral és az egészet öddzedolgozzuk, majd dagasztjuk.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kissé tágyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

    A pogácsákat tepsibe sorakoztatjuk és kb 20-30 percig kelesztjük.

    Közben a sütőt 200 fokra, alul-felül sütéssel bemelegítjük.

    A pogácsákat megkenjük tojással, megszórhatjuk magokkal, ha szeretnénk, majd kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá