Hagymás-zsíros pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg (kacsa, liba vagy sertés)zsír
- 3 fej vörös vagy lilahagyma
- 0,5 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 1 csapott ek só
- 330 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag vagy kömény, de el is maradhat
Elkészítése:
A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk és felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a hagymát, végül kihűtjük.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy edénybe mérjük a lisztet, majd belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást és az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Félidőben hozzáadjuk a megpirított hagymát a zsírral és az egészet öddzedolgozzuk, majd dagasztjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kissé tágyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsibe sorakoztatjuk és kb 20-30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra, alul-felül sütéssel bemelegítjük.
A pogácsákat megkenjük tojással, megszórhatjuk magokkal, ha szeretnénk, majd kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »