Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros tepertős pogácsa recept

Fehérboros tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 28 dkg tepertő (ledarálva)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dkg só
    • 2 dl folyadék (tej, víz vagy fehérbor)
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés vízben feloldjuk és felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk, és a tésztát 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd egy szimpla hajtást végzünk rajta: képzeletben három részre osztjuk egy fekvő téglalap formában, egyik oldalát középre hajtjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt is. Ezután 90 fokkal elfordítjuk a tésztát, és újra kinyújtjuk – nem túl vékonyra.

    A tésztát úgy nyújtjuk, hogy vastagsága a kiszúró magasságának háromnegyedéig érjen. Ha négyzetekre szeretnénk vágni, akkor kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét késsel becsíkozzuk, majd enyhén felvert tojással lekenjük. Ezután kiszaggatjuk vagy késsel 2,5×2,5 cm-es kockákra vágjuk.

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük légkeveréses módra, és a tésztát kb. 20 percig sütjük.

    Én fehérbort használtam, és az élesztőhöz csak egy kevés vizet, de tejjel is helyettesíthető. Ha finom, ízes tepertőt találunk, az még jobb ízt ad – nekem sajnos csak bolti jutott, aminek nem sok íze volt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá