Fehérboros tepertős pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 28 dkg tepertő (ledarálva)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 2 dkg só
- 2 dl folyadék (tej, víz vagy fehérbor)
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
Az élesztőt kevés vízben feloldjuk és felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk, és a tésztát 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd egy szimpla hajtást végzünk rajta: képzeletben három részre osztjuk egy fekvő téglalap formában, egyik oldalát középre hajtjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt is. Ezután 90 fokkal elfordítjuk a tésztát, és újra kinyújtjuk – nem túl vékonyra.
A tésztát úgy nyújtjuk, hogy vastagsága a kiszúró magasságának háromnegyedéig érjen. Ha négyzetekre szeretnénk vágni, akkor kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét késsel becsíkozzuk, majd enyhén felvert tojással lekenjük. Ezután kiszaggatjuk vagy késsel 2,5×2,5 cm-es kockákra vágjuk.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük légkeveréses módra, és a tésztát kb. 20 percig sütjük.
Én fehérbort használtam, és az élesztőhöz csak egy kevés vizet, de tejjel is helyettesíthető. Ha finom, ízes tepertőt találunk, az még jobb ízt ad – nekem sajnos csak bolti jutott, aminek nem sok íze volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »