Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Éjszakás” túrós pogácsa recept

“Éjszakás” túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg túró (fele juhtúró is lehet, így még finomabb)
    • 3 dkg élesztő
    • 25 dkg margarin
    • 1 pohár tejföl (175 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • reszelt sajt ízlés szerint
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az áttört túrót elkeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a margarint és a lereszelt élesztőt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt, sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük (ezért a legjobb a tésztát előző este összeállítani).

    Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább 3x. (Fentről lefelé, jobbról balra.) A hajtogatások között kb 30 percet pihentetjük a tésztát.

    Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.)

    180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá