Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás kiflik recept

Pizzás kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • fél kg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 dl víz
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 2 tojás kissé felverve (fele a tésztába, fele a kenéshez)
    • 2 teáskanál só

    Pizzakrém:

    • 2 kisebb, vagy egy nagyobb fej vöröshagymát apróra reszelve
    • fél dl olaj
    • 3 gerezd összetört fokhagyma
    • sót
    • bors
    • 2 dl házi paradicsompüré
    • esetleg olaszos fűszereket adhatunk még hozzá

    Töltelék:

    • sonka szeletek
    • esetleg sajt
    • kukorica, gomba, ki mit szeretne ( bárhogyan variálhatjuk)

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk egy nagyobb edénybe. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és 1 dl tejjel, majd a liszt közepébe öntjük. Kissé elkeverjük, hozzáadjuk szakaszosan a többi tejet, a sót az olajat és a tojást. Jól „megmunkáljuk” a tésztát, azaz a robotgép dagasztó spiráljával addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos, fényes kelt tésztát nem kapunk, vagy ha nincs akkor kézzel dagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és félretesszük kelni.

    A krémhez a hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a pürével és pár perc alatt összeforraljuk, majd kihűtjük.

    Jó fél óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk a szépen megkelt tésztát, kettévesszük, cipóra formázzuk, és külön-külön kör alakúra nyújtjuk.

    A kört pizza vágóval 12 cikkre vágjuk. Mindegyik háromszöget megkenjük kevés pizza krémmel, ráhelyezünk egy csík sonkaszeletet és kiflivé tekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk. Itt is kelesztjük kb 20 percig, majd a félretett, felvert tojással a tetejüket egyenként megkenjük.

    Kedvünk szerint szórhatunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, lenmagot, köményt, stb. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép barnás-pirosra sütjük.

    A legfinomabb azon melegében, de még másnap is nagyon jó puhák a kiflik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek