Hozzávalók:
Tészta:
Pizzakrém:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy nagyobb edénybe. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és 1 dl tejjel, majd a liszt közepébe öntjük. Kissé elkeverjük, hozzáadjuk szakaszosan a többi tejet, a sót az olajat és a tojást. Jól „megmunkáljuk” a tésztát, azaz a robotgép dagasztó spiráljával addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos, fényes kelt tésztát nem kapunk, vagy ha nincs akkor kézzel dagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és félretesszük kelni.
A krémhez a hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a pürével és pár perc alatt összeforraljuk, majd kihűtjük.
Jó fél óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk a szépen megkelt tésztát, kettévesszük, cipóra formázzuk, és külön-külön kör alakúra nyújtjuk.
A kört pizza vágóval 12 cikkre vágjuk. Mindegyik háromszöget megkenjük kevés pizza krémmel, ráhelyezünk egy csík sonkaszeletet és kiflivé tekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk. Itt is kelesztjük kb 20 percig, majd a félretett, felvert tojással a tetejüket egyenként megkenjük.
Kedvünk szerint szórhatunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, lenmagot, köményt, stb. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép barnás-pirosra sütjük.
A legfinomabb azon melegében, de még másnap is nagyon jó puhák a kiflik.