Pizzabagett recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 1 nagyobb ek kacsa- vagy libazsír
- 1 nagyobb ek tejföl
- 1 kk só
- 4 dkg élesztő
- langyos víz
Feltét (ízlés szerint):
- 10 dkg sonka szelet
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 db gombakonzerv leszűrve
- 2 szál csemegehagyma
- 1 db kápia paprika
- 1-2 fürt koktélparadicsom
- 3-4 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg füstölt sajt
- 35 dkg sajt
Pizzakrém:
- 2 ek ketchup
- 2 ek sűrű paradicsomszósz
- 1 kk morzsolt oregánó
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 kk morzsolt petrezselyemzöld
- csipet só és cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk és további langyos víz adagolásával a tészta hozzávalóival együtt összedolgozzuk és alaposan átgyúrjuk, egy puhább tésztagombócot készítünk.
Letakarva 1 órát hagyjuk pihenni, illetve kelni.
Ezalatt a feltéteket előkészítjük.
A füstölt sajtot apró kockára vágjuk vagy durvára reszeljük, a többi feltétet pedig felszeleteljük, csíkozzuk, karikákra vágjuk…stb.
A pizzakrémhez az alapanyagokat összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 5-6vmm vékonyra kinyújtjuk és éles késsel vagy pizzavágóval tetszés szerinti bagett formákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük pizzakrémmel, ráhelyezzük a feltéteket (ne sajnáljuk), reszelünk a tetejére sajtot és 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Szeretem ezt a fajta kelt tésztát (kacsa- vagy libazsír és tejföl hozzáadásával), mert másnap is puha és tízóraira suliba/melóba csomagolni tökéletes, egyáltalán nem szárad ki!