Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzabagett recept

Pizzabagett
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 1 nagyobb ek kacsa- vagy libazsír
    • 1 nagyobb ek tejföl
    • 1 kk só
    • 4 dkg élesztő
    • langyos víz

    Feltét (ízlés szerint):

    • 10 dkg sonka szelet
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 db gombakonzerv leszűrve
    • 2 szál csemegehagyma
    • 1 db kápia paprika
    • 1-2 fürt koktélparadicsom
    • 3-4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 35 dkg sajt

    Pizzakrém:

    • 2 ek ketchup
    • 2 ek sűrű paradicsomszósz
    • 1 kk morzsolt oregánó
    • 1 kk morzsolt bazsalikom
    • 1 kk morzsolt petrezselyemzöld
    • csipet só és cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk és további langyos víz adagolásával a tészta hozzávalóival együtt összedolgozzuk és alaposan átgyúrjuk, egy puhább tésztagombócot készítünk.

    Letakarva 1 órát hagyjuk pihenni, illetve kelni.

    Ezalatt a feltéteket előkészítjük.

    A füstölt sajtot apró kockára vágjuk vagy durvára reszeljük, a többi feltétet pedig felszeleteljük, csíkozzuk, karikákra vágjuk…stb.

    A pizzakrémhez az alapanyagokat összekeverjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 5-6vmm vékonyra kinyújtjuk és éles késsel vagy pizzavágóval tetszés szerinti bagett formákat vágunk belőle.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük pizzakrémmel, ráhelyezzük a feltéteket (ne sajnáljuk), reszelünk a tetejére sajtot és 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Szeretem ezt a fajta kelt tésztát (kacsa- vagy libazsír és tejföl hozzáadásával), mert másnap is puha és tízóraira suliba/melóba csomagolni tökéletes, egyáltalán nem szárad ki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá