Pizzabagett

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pizzabagett

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 kg finomliszt
  • 1 nagyobb ek kacsa- vagy libazsír
  • 1 nagyobb ek tejföl
  • 1 kk só
  • 4 dkg élesztő
  • langyos víz

Feltét (ízlés szerint):

  • 10 dkg sonka szelet
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 db gombakonzerv leszűrve
  • 2 szál csemegehagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1-2 fürt koktélparadicsom
  • 3-4 db főtt tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 35 dkg sajt

Pizzakrém:

  • 2 ek ketchup
  • 2 ek sűrű paradicsomszósz
  • 1 kk morzsolt oregánó
  • 1 kk morzsolt bazsalikom
  • 1 kk morzsolt petrezselyemzöld
  • csipet só és cukor

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk és további langyos víz adagolásával a tészta hozzávalóival együtt összedolgozzuk és alaposan átgyúrjuk, egy puhább tésztagombócot készítünk.

Letakarva 1 órát hagyjuk pihenni, illetve kelni.

Ezalatt a feltéteket előkészítjük.

A füstölt sajtot apró kockára vágjuk vagy durvára reszeljük, a többi feltétet pedig felszeleteljük, csíkozzuk, karikákra vágjuk…stb.

A pizzakrémhez az alapanyagokat összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 5-6vmm vékonyra kinyújtjuk és éles késsel vagy pizzavágóval tetszés szerinti bagett formákat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük pizzakrémmel, ráhelyezzük a feltéteket (ne sajnáljuk), reszelünk a tetejére sajtot és 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Szeretem ezt a fajta kelt tésztát (kacsa- vagy libazsír és tejföl hozzáadásával), mert másnap is puha és tízóraira suliba/melóba csomagolni tökéletes, egyáltalán nem szárad ki!