Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás-sajtos rudak recept

Pisztáciás-sajtos rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 g só
    • 20 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 1 dkg friss élesztő
    • 10 dkg sós pisztácia
    • 15 dkg reszelt sajt

    Továbbá:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)

    Elkészítése:

    A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát, majd beledolgozzuk a megtisztított, apróra vágott pisztáciát.

    Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát.

    A reszelt sajt felét elosztjuk a munkalapon, rátesszük a tésztát, és kinyújtjuk rajta kb. 1 cm vastagra. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és derelyevágóval rudakat szabdalunk.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá