Pisztáciás-sajtos rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 g só
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg friss élesztő
  • 10 dkg sós pisztácia
  • 15 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 1 felvert tojás (kenéshez)

Elkészítése:

A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát, majd beledolgozzuk a megtisztított, apróra vágott pisztáciát.

Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát.

A reszelt sajt felét elosztjuk a munkalapon, rátesszük a tésztát, és kinyújtjuk rajta kb. 1 cm vastagra. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és derelyevágóval rudakat szabdalunk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.