Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Perectésztába csavart virsli recept

Perectésztába csavart virsli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg kenyérliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,7 dl langyos víz
    • 1 teáskanál cukor
    • 3 dkg vaj
    • 1 tk só

    Töltelék:

    • 6 db virsli

    Főzéshez:

    • 1 l víz
    • 50 g szódabikarbóna
    • 2 tk só

    Tetejére:

    • nagy szemű só

    Elkészítése:
    A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis gödröt képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és egy deci langyos vizet adunk hozzá. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 darabra vágjuk. A darabokból 35-40 centis hurkákat nyújtunk. Jó szorosan a virslik köré tekerjük.
    A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben.
    Szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Megszórjuk a nagy szemű sóval. 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá