Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Főzéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis gödröt képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és egy deci langyos vizet adunk hozzá. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 darabra vágjuk. A darabokból 35-40 centis hurkákat nyújtunk. Jó szorosan a virslik köré tekerjük.
A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben.
Szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Megszórjuk a nagy szemű sóval. 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.