Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Perec kalács recept

Perec kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1 kávéskanál só

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttattam a cukorral, 1,5 dl langyos tejjel. Adtam 1 evőkanál lisztet, amit a kilóból vettem ki. 15 perc alatt feljött az élesztő.

    A lisztet a sóval átszitáltam, hozzáadtam a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrtam alaposan, a tészta szép fényes lett, elvált az edénytől. A tésztát 30 percig pihentetem letakarva.

    A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kis 1 cm átmérőjű 20 cm rudakká sodortam. Félbe hajtottam és a két szárát összesodortam, majd a végeket összenyomkodtam és aláhajtottam.
    fonott-perec-005
    Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, majd 15 percig pihentettem. Megkentem felvert tojással és 220 fokos sütőbe toltam. Akkor jó, ha aranybarna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá