Hozzávalók:
Tészta:
Kenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam a cukorral, 1,5 dl langyos tejjel. Adtam 1 evőkanál lisztet, amit a kilóból vettem ki. 15 perc alatt feljött az élesztő.
A lisztet a sóval átszitáltam, hozzáadtam a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrtam alaposan, a tészta szép fényes lett, elvált az edénytől. A tésztát 30 percig pihentetem letakarva.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kis 1 cm átmérőjű 20 cm rudakká sodortam. Félbe hajtottam és a két szárát összesodortam, majd a végeket összenyomkodtam és aláhajtottam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, majd 15 percig pihentettem. Megkentem felvert tojással és 220 fokos sütőbe toltam. Akkor jó, ha aranybarna.