Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Kb. 70 dkg liszt
    • ízlés szerint só
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 mk cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés langyos víz
    • 2 dl kefir
    • 1 nagy csokor friss, vagy fagyasztott medvehagyma
    • 1 ek zsír, vagy margarin

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben.

    Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, 1 tojást, a sót, a kefirt és az élesztős tejet. Ha túl kemény lenne a tészta, adunk hozzá egy kevés langyos vizet. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott medvehagyma 3/4 részét és így egy lágy tésztát kapunk, amit dagasztunk, majd langyos helyen 20 percig kelesztünk.

    Miután megkelt sodrófával 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Hagyjunk közöttük helyet, mert sülés közben megnőnek.

    A maradék tojást és a maradék medvehagymát összekeverjük és megkenjük vele a pogácsák tetejét.

    Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Tipp:

    Én szoktam bele még tenni reszelt sajtot és még tejfölt is a kefir mellé. Fagyasztott, apróra vágott medvehagymából is kitűnő!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá