Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-magos stangli recept

Medvehagymás-magos stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 darabhoz
    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 1 ek só
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1,5-2 dl (házi)tej
    • 2-3 ek (házi)tejföl
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis csokor medvehagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • magok a szóráshoz (tökmag, napraforgómag, stb)

    Elkészítése:

    Egy nagy tálba összekeverjük a kétféle lisztet a sóval. 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, pici (barna) cukrot és kevés lisztet hozzáadva kovászt készítünk. Amikor jól felhabosodott, a liszttel együtt tésztává gyúrjuk. Langyos tejjel és tejföllel lágyítunk az állagán.

    Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk és a kemény margarint a tésztára reszeljük, majd apróra vágott medvehagymával szórjuk és rolószerűen feltekerjük. Letakarva 20 percet pihentetjük.

    Újból kinyújtjuk és most ellentétes irányban tekerve, újabb 20 perc pihenő következik.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit sütőpappírral bélelünk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtva kb 2*10 cm-es rudakra vágjuk. Tojással lekenjük, tetszőlegesen, olajos magokkal vagy sajttal szórjuk és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Gulyásleves mellé kínáltam kenyér helyett, másnap a gyerekek reggelire tea mellé fogyasztották.
    Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá