Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-kolbászos pogácsa recept

Medvehagymás-kolbászos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 1 csipet cukor
    • 4 dkg friss élesztő
    • 60 dkg finomliszt
    • 10 dkg sertészsír
    • 15 dkg vaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 kk só
    • 15 dkg kolbász
    • 1 csokor medvehagyma

    Kenéshez:

    Tetejére:

    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet és a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen fél órát pihentetjük, duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Az apróra kockázott (vagy ledarált) kolbászt, valamint a szintén felaprított medvehagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, félbehajtjuk, és lisztezett tálba téve hűtőbe tesszük 2 órára. (A tálat fedjük le.)

    A 2 óra leteltével nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

    A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá